Norges Bedriftsidrettsforbund

Norges Bedriftsidrettsforbund

Samarbeidsavtale mellom Norges Fotballforbund (NFF) og Norges Bedriftsidrettsforbund (NBIF)

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Okt 2018

Norges Fotballforbund og Norges Bedriftsidrettsforbund har signert en samarbeidsavtale for å skape mer fotballaktivitet i breddesegmentet.

- NFF og NBIF har en felles interesse i å skape best mulig fotballaktivitet for flest mulig, og samarbeidsavtalens formål er å skape felles aktiviteter for å oppnå dette formålet. NFF og NBIF ønsker gjennom en avtalen et gjensidig forpliktende samarbeid og ha en felles plattform for å utbedre fotball som aktivitet, forteller fungerende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad.

Vil utvikle 3 v 3

Hovedmålet er å skape oppmerksomhet for hverandres produkter og for å øke interessen for NFF og NBIF sine aktiviteter. Sammen skal de blant annet utvikle 3 v 3-fotball videre. 

- Det er 30 000 spillere som vi ønsker å få med. Vi anser disse som en del av fotballfamilien og vil gjerne legge til rette for at de får best mulig vilkår, sier fagansvarlig aktivitetsutvikling i NFF, Bo Folke Gustavson. 

- Vi ønsker å se om 3 v 3 er et konsept som også kan rettes mot bedriftsidretten, noe Bedriftsidretten Oslo (OBIK) har prøvd ut med økende interesse, fortsetter Gustavson.

- Det er veldig gledelig at to store særforbund ønsker å samarbeide for å nå ut til enda flere spillere. Vi ser frem til å utvikle nye og spennende konsepter sammen med NFF, sier produkt- og utviklingsansvarlig i NBIF, Øystein Hildeskor. 

Generalsekretær i Norges Bedriftsidretsforbund, Svenn Erik Bolle sier «Vi i Norges Bedriftsidrettsforbund er stolt over å bidra til å skape enda mer aktivitet sammen med NFF, Så er vi veldig glade for at NFF er interessert i å bruke tallene våre fra bedriftsfotballen inn mot det europeiske forbundet når det gjelder å synliggjøre breddefotballen i norsk idrett». Vi deler gjerne disse tallene med NFF, fortsetter Bolle.

Vi er stolte over samarbeidet og håper det vil bidra til mer fysisk aktivitet og bedre folkehelse.

Fra venstre, Svenn Erik Bolle og Kai-Erik Arstad.Bodøstafetten – høstens fest

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 2. Okt 2018

Aktivitetskonsulent i Bedriftsidretten, Sondre Skjelvik, forteller at løpesesongen har gått over all forventning. 

– Vi kom opp med ideen i februar og er helt lamslått av den store interessen. Det er helt vilt mange påmeldte, sier Sondre.

Februar 2018 løper jeg nedover Bratten mot Skivika. Tankene, drømmene og ideene var allerede krystallklare. Denne kalde ettermiddagen begynte jobben med å skape stafett i Bodø. I løpet av løpeturen, som da ble totalt 11 kilometer rakk jeg å gå fra å drømme om et par lag til å tenke – her kan vi skape fest!

Tilbake på kontoret dagen etterpå sier jeg til Stine: 

«Vi skal skape stafett, og vi skal ha minst 100 lag! MINST!»


Lørdag 22.september 

Et halvt år senere står jeg i målområdet. Jeg skjelver, jeg smiler, jeg ler.

109 lag har akkurat fullført den første Bodøstafetten. Det er totalt 872 løpere! 872 løpere har løpt gjennom det jeg for 6 måneder siden kalte en ide, en tanke, en drøm!

NRK har hatt livesending med følgebil og masse flotte intervjuer i målområdet. BodøNu streamer også live og intervjuer. Avisa Nordland er på plass med fotografer og journalister. Totalt blir det en enorm pressedekning på stafetten.

Inn på den nye hurtigrutekaia kommer løpere gående tilbake fra sine etapper, publikum klapper inn de siste løperne. Både barn og voksne spiser boller, kake, drikker saft, ler og hygger seg. Rett og slett en relativt euforisk følelse.

For en dag, for en opplevelse, og rett og slett en skikkelig bra start på noe jeg tror kan bli en årlig tradisjon for mange! Til neste år er vi minst 200 lag!


Vi gleder oss!


Bildeglimt fra stafettenLevert av IdrettenOnline