Nye helseråd– hvert minutt med aktivitet teller

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 10. Mai 2022

Det er vanskelig å finne noe annet enkelttiltak som gir like mye helse for innsatsen som det å være fysisk aktiv. Hvert minutt man rører på seg gir helsegevinst. For voksne er 20 minutter hver dag nok. Sitter du mye bør du doble aktiviteten. 

 

- Vi har oppdatert rådene blant annet med et nytt råd for voksne og eldre om at absolutt all aktivitet teller. Tidligere måtte aktiviteten vare i minimum ti minutter og litt anstrengende for at den skulle telle med i regnskapet. Nå er det vist at all fysisk aktivitet, også med lav intensitet og kort varighet, teller og er viktig for helsen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. 


- Forskjellen på å røre seg jevnt gjennom dagen og å sitte helt stille er så stor at man faktisk må kompensere ekstra for stillesittingen gjennom dobbel dose aktivitet. Det betyr at man må være ekstra bevisst på å ta seg en tur ut, trene litt eller drive litt fysisk arbeid på ettermiddagen/kvelden om man, som meg, har en kontorjobb, sier Guldvog.
 


Les hele artikkelen fra Helsedirektoratet


Helsedirektoratet (2022). Nye råd om fysisk aktivitet og stillesitting – hvert eneste minutt teller [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 09. mai 2022, lest 10. mai 2022).


Sykle til jobben: Trettebergstuen og Nygård åpnet årets aksjon

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 19. Apr 2022

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen markerte starten på årets aksjon med de første tråkkene tirsdag 19. april. Under kampanjen som varer helt til 17. juni kan du registrere all din fysiske aktivitet, både til og fra jobb og på fritiden. Padling, løping, svømming, klatring, fjellturer og styrketrening gir også poeng. Sykle til jobben er en lavterskel, sosial, miljøvennlig og morsom kampanje, med mål om å få flest mulig i aktivitet. Bli med da vel! www.sykletiljobben.noVi søker Aktivitetskonsulent i Buskerud og Vestfold (vikariat)

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 15. Mar 2022

Bedriftsidretten i Buskerud og Vestfold er en stor leverandør av aktivitet og folkehelse til bedrifter, bedriftsidrettslag og enkeltpersoner. En av våre ansatte skal ut i permisjon og vi søker deg som ønsker å motivere og tilrettelegge for aktivitet og synlighet knyttet til ca. 50 ulike aktiviteter. Er du interessert? Send oss en søknad innen 31. mars 2022. Lenke til stillingsannonsen finner du her


 Vi søker Aktivitetskonsulent i Oslo og Akershus

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 10. Mar 2022

Oslo og Akershus er en av landets største kretser med 450 medlemslag og 60 000 medlemmer. Du får jobbe med varierte arbeidsoppgaver knyttet til ca. 50 ulike aktiviteter i områdene Follo, Romerike, Oslo, Bærum og Asker. Er du interessert? Send oss en søknad innen 27. mars 2022. Nye innstramninger i idretten fra 15. desember

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Des 2021


Regjeringen iverksetter nye nasjonale tiltak fra 15. desember. Blant tiltakene som ble offentliggjort på pressekonferansen 13. desember er det flere tiltak som har direkte innvirkning på aktivitet i regi av Norges Bedriftsidrettsforbund. 

 

De nye nasjonale tiltakene er som følger:

  • Vi anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne. 
  • Vi anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.
  • Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

Vi oppfordrer alle våre bedriftsidrettslag om å opptre i henhold til anbefalingene ved aktivitet i regi av laget. Tiltakene gjelder i første omgang for 4 uker. 

Ta kontakt dersom dere opplever usikkerhet knyttet til praktisering av nye anbefalinger. Kontaktperson for NBIF er Jarle Blindheim (e-post)