Banner Image

Turneringsreglement

Organisering

Doubleserien spilles med bedriftslag. Det spilles ca 5 kamper pr. sesong. De 2 sesongene varer henholdsvis fra september-desember og fra januar-mars. Hvert lag kan benytte inntil 6 spillere i sesongen.

I både double- og singleserien kan reservespiller benyttes om en annen er forhindret fra å stille til kamp.

Lagsdannelse

I double kan lag kan søke om dispensasjon til å stille lag med andre spiller(e) og/eller bedrifter. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Flere lag fra samme bedrift

En bedrift kan delta med flere lag i serien.  Om en spiller ønsker å spille for et annet lag i en lavere eller samme divisjon for samme bedrift, må vedkommende stå over en kamp før deltakelse på det andre laget.

Bane

Sør-Rogaland:    Toppform Treningssenter, Sola.
Nord-Rogaland:  Haugesund Tennisklubb.

Baller

Begge lag skal stille med 4 baller av god kvalitet til kampen.

Fremmøte

Forfall må varsles senest 2 virkedager før kamp. For å frigøre banetid skal dette skal gjøres til både:
- kontaktperson hos motspillende lag
- resepsjonen hos Toppform treningssenter eller Haugesund Tennisklubb.

Kamp kan flyttes, men må avvikles innen 14 dager. Det laget som ønsker å flytte kamper må betale leie for bruk av banen. I kamper som ikke blir spilt innen 14 dager, settes resultatet til 0 poeng for begge lag.

Unnlater et lag å møte opp uten at beskjed er gitt, tilfaller 2 poeng til motstander og seier med 12 - 0 i games, forutsatt at motstander har møtt opp.

Lag som trekker seg fra serien

Lag trekker seg fra serien går ut av puljeoppsettet og vil ikke bli tatt med når endelige serietabeller godkjennes.

Spilletid

En kamp består av 10 minutters oppvarming og 50 minutters spill. Game som er påbegynt forsøkes spilt ferdig, men strykes hvis dette ikke lar seg gjøre.

Dommerreglement

Den henvises til gjeldende regler for aktiv tennis. I denne turnering gjelder spesielt:

  1. Hvert lag dømmer egen banehalvdel.
  2. Hvis det er uenighet om dømmingen, kan laget som dømmer med suverenitet bevilge ny serve, eller dømme slik de så ballen.
  3. Et lag i en double kamp kan bytte innbyrdes først etter 6 games.

 

Kampvinner

Det lag som har flest games etter spilte 50 minutter, får 2 poeng, mens det andre laget får 0 poeng. Dette gjelder for hver double kamp i hver runde. Ved uavgjort resultat i en kamp, får begge lag 1 poeng.

Divisjonsvinner

Det lag som har flest poeng etter endt serie, vinner sin divisjon. Dersom 2 lag har lik poengsum etter ferdigspilt serie, vil det lag som har flest netto games få høyest plassering. Hvis dette resultat også står likt, vil flest scorede games avgjøre. Står også dette likt, spilles omkamp.

Resultat

Resultater skal rapporteres til resepsjonen der kampen ble spilt umiddelbart etter kampslutt.

Opp- og nedrykk

Etter endt sesong rykker normalt de 2 beste lagene opp og de 2 dårligste ned. Dersom nye lag kommer til og lag trekkes kan Rogaland Bedriftsidrettskrets vurdere puljesammensetningen i forhold til lagenes erfaring og nivå.

Andre regler

Ektefeller/samboere kan delta på laget.

Har en utøver fylt 30 år, kan han/henne spille både aktiv og bedrift.